گزارش نشست علمی «دلالت های قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی»

نشست علمی «دلالت های قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در مرکز همایش¬های غدیر برگزار شد.
نشست مذکور با ارایه حجه¬الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک¬زایی و حجه¬الاسلام والمسلمین محمد سحرخوان و دبیر علمی دکتر علی اکبری¬معلم در روز پنج¬شنبه مورخ 2/3/1398 در مرکز همایش¬های غدیر برگزار شد.
نخست دبیر علمی، هدف از برگزاری نشست را تبیین بیانیه گام دوم انقلاب از منظر قرآن کریم و تلاش در گفتمان¬سازی آن اعلام کرد. وی هم¬چنین با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، محورهای مهم بیانیه گام دوم انقلاب را برای حاضران برشمرد.
ایشان افزود؛ مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب با ترسیم کلی از گذشته انقلاب اسلامی و اظهار رضایت از کارکرد چهل ساله انقلاب تا امروز و شمارش برخی از برکات، ظرفیت¬ها و نقاط قوت انقلاب اسلامی، با توجه به نقش عظیم نیروی جوان متعهد در آینده، توصیه¬های مهمی در ابعاد مختلف ارایه کرد. این نشست در تبیین نسبت بیانیه مذکور با مفاهیم و دلالت¬های قرآنی برگزار می¬شود.
سپس حجه¬الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک¬زایی به ارایه مباحث خود در خصوص نسبت توصیه¬های هفت گانه مقام معظم رهبری با قرآن پرداخت. ایشان ضمن مرور اجمالی هفت توصیه بیانیه گام دوم انقلاب و اشاره مختصر از آیات مربوط به هر یک، افزود؛ در صورت تحقق بیانیه گام دوم انقلاب بویژه هفت توصیه مذکور، زمینه ایجاد تمدن نوین اسلامی و طلوع خورشید ولایت عظمی(ارواحنا فداه) فراهم خواهد شد. استاد لک¬زایی بحث خود را بر چهارمین توصیه یعنی عدالت و مبارزه با فساد متمرکز کرد و به بیان آن پرداخت.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به آیات لَقَد اَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ وَاَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ وَالمیزانَ لِیَقُومَ النّاسُ بِالقِسطِ (حدید: 25)، اِنَّ اللّهَ یَامُرُ بِالعَدلِ وَالإحسانِ (نحل: 90)، یا اَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُونُوا قَوّامینَ بِالقِسطِ ... اَن تَعدِلُوا ... (نساء: 135)، قُل أَمَرَ رَبِّی بِالقِسطِ ... (اعراف: 29) و تأکید عدالت¬ورزی فراگیر از سوی خداوند، ضرورت رعایت عدالت در داوری میان مردم و ناسازگاری هوای نفس و عدالت، بحث عدالت اجتماعی را به دو قسم زیر بنایی و روبنایی تقسیم کرد. به نظر ایشان عدالت اجتماعی از نظر زیربنایی به نظام سیاسی عادلانه و به زیر ساخت مربوط می¬شود؛ و این قسم از عدالت اجتماعی با تأسیس نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه محقق شده است. اما عدالت اجتماعی از حیث روبنایی، به چهار عرصه ساختاری، قوانین و مقررات، کارگزاران و رفتارها تقسیم می¬شود. که در هر چهار عرصه دچار نقاط ضعف هستیم. وی اظهار امیدواری کرد، از فرصتی که مقام معظم رهبری در اختیار ما قرار داده¬اند، بتوانیم خلاءهای موجود را با کمک قرآن، شناسایی و با ارایه راهبرها، بر قوت خودسازی و جامعه¬پردازی و تمدن¬سازی بیفزاییم.
در ادامه، حجه¬الاسلام والمسلمین آقای محمد سحرخوان، به ارایه بحث خود پرداخت. وی بیانیه گام دوم انقلاب را به سه قسم روایت درست از راه طی شده، تبیین شرایط موجود و اولویت¬های بزرگ برای تحول بزرگ در کشور ذکر کرد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه با توجه به آیات مختلف، بحث خود را با عنوان تقابل اسلام و استکبار، در ابعاد سیاست¬های تبلیغاتی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و روانی ادامه داد. ایشان افزود؛ تهدید، تحقیر، تهمت زدن، تطمیع، تحریک احساسات، جوسازی، شایعه¬پراکنی و انحراف افکار عمومی از حربه¬های مستکبران در مقابله با انقلاب اسلامی است. وی منشاء استکبارورزی را از منظر قرآن مورد بحث قرار داد. ایشان در پایان، به شیوه¬های مبارزه با استکبار در قرآن در ابعاد مختلف اشاره کرد و تأکید نمود، در مقابل استکبار باید خود باور و شکیبا بوده و با وحدت داخلی باید حالت تهاجمی داشته باشیم.

تاریخ خبر: 1398/3/11 شنبه
تعداد بازدید کل: 51 تعداد بازدید امروز: 1