علی میرعرب
گزارش سفر مهندس میرعرب به کشور سوریه ظرفیت و پتانسیل های فناوری پژوهشگاه در سوریه مهندس علی میرعرب کارمند پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی طی سفری در اسفندماه 99 به سوریه، ضمن دیدار از این کشور، به معرفی فعالیت های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به خصوص در حوزه فناوری اطلاعات پرداخت و گزارشی از سفر خود را ارائه دارد که در ادامه چکیده ای از این گزارش ارائه می شود. وی در روز نخست با استقبال آقای مقدم نماینده شرکت توسعه فناوری آسیا وارد کشور می شود و امکان اقامت و اسکان وی فراهم  می شود.
دیدار و گفتگوی با  حجت الاسلام والمسلمین هرندی معاون فرهنگی نمایندگی ولی فقیه  از اولین برنامه های این سفر بود. در این دیدار محصولات  دفتر تبلیغات اسلامی و به خصوص پژوهان معرفی شده است. ربانی معاون فرهنگی نمایندگی ولی فقیه در این دیدار به  بیان مسائل سوریه و شرایط آن پرداخت و نکاتی را در مورد عدم وجود محتوای مناسب علوم اسلامی متناسب با زبان عربی و شرایط فرهنگی این کشور پرداخته و اظهار داشته که  محتوای متناسب با کودک و نوجوان به شدت در این کشور نیاز است.
معاون فرهنگی نمایندگی ولی فقیه در ادامه اظهار داشت: سوریه حدود 250هزار شیعه دارد که 50هزار نفر آنها در اردوگاه‌ها حضور دارند و دسترسی چندانی به محتوای مناسب ندارند.
 حجت الاسلام و المسلمین هرندی به بیان نکاتی درخصوص سوریه وشرایط فرهنگی آن پرداخت و گفت عربستان و ترکیه به شدت در حال فعالیت در سوریه هستند و اگر دیر بجنبیم آنها با منابع مالی نفوذ خود را در این کشور افزایش خواهند داد. بنابراین در حال حاضر باید فرصت را مغتنم شمرد و فعالیت‌ها را آغاز کرد.
دیدار با دکتر دوجی رییس الجمعیه العلمیه السوریه للمعلومات و تیم ایشان از دیگر برنامه های ا ین سفر بود. در این دیدار  مهندس میرعرب ضمن معرفی محصولات دفتر تبلیغات به خصوص پژوهان به پرسش های مطرح شده در این جلسه پاسخ داد. از نکات مهم این جلسه تمایل بسیار زیاد برای استقرار پژوهان در سوریه بوده است که قرار شد مرکز همکاری‌های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و نماینده ایران در سوریه زمینه های لازم را برای چنین امری فراهم سازند.
روز سه شنبه 12 اسفندماه در نشستی تجاری و فناری که با حضور آقای دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزیر علوم سوریه افتتاح شد، محصولات 40 شرکت و نهاد ایرانی به تاجران و فعالان اقتصادی سوریه ارائه شد که مهندس میرعرب نیز به معرفی محصولات فناورانه دفتر تبلیغات اسلامی به خصوص پژوهان و پایگاه مدیریت اطلاعات پرداخته است.
در این نشست، طرف‌های سوری از ابراز تمایل نسبت به محصولات فناوری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نشان دادند و  قرارشد ادامه مذاکرات و عقد تفاهم‌نامه و قرارداد توسط مرکز همکاری‌های علمی و بین الملل با رابطین سوری انجام پذیرد.
دیدار از خانه فناوری ایران در سوریه از دیگر برنامه های این سفر بود که این خانه از سوی دکتر ستاری و وزیر علوم سوریه افتتاح شد. در این خانه که محل ارائه محصولات فناورانه جمهوری اسلامی است، محصولات فناورانه دفتر تبلیغات اسلامی در دپارتمان فناوری اطلاعات آن در معرض عموم قرار گرفت.
در دیداری که معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری سوریه از بخش‌های مختلف خانه فناوری و نوآوری داشتند، در هنگام ورود به واحد  فناوری اطلاعات، خواهان حضور در سوریه و کمک به پیشرفت این کشور شد.
در پایان گزارش مهندس میر عرب به نکات مهمی در خصوص سفر پرداختند. وی ابراز داشته است که  وجود فضای بکر در این کشور  برای فعالیت‌های فناورانه مناسب است. سوریه پس از جنگ به سوی ثبات در حرکت است. شرکت‌های متعددی در حال ورود به سوریه هستند و شروع به کار کرده‌اند. عربستان و فرانسه بانکی با نام Bemo در سوریه تاسیس کرده‌اند که به زودی قلب تمام فعالیت‌های بانکی را به دست خواهد گرفت. کشوری که ایران کمک به  احیای آن کرده است اگر در این شرایط رها شود فرصت  و  فضای ایجاد شده برای ایران از بین خواهد رفت. کشور سوریه برای فعالیت‌های فناورانه فضا آماده است و باید کشور سوریه را کمک کرد تا زیرساخت‌های خود را آماده ‌کند و این کشور می‌تواند مرکز ارتباط ایران با جهان عرب باشد.