به همت گروه هنر و تمدن اسلامی و در نشست تخصصی در قالب وبینار عنوان شد:

« نقش تمدن ایرانی ها در دولت یوآن چین»

به همّت گروه پژوهشی هنر و تمدن اسلامی پژوهشکده اسلام تمدّنی در روز شنبه ۲۸ فرودین ۱۴۰۰ ساعت ۱۰، اولین نشست از سلسه نشست های تخصصی با موضوع «نقش تمدن ایرانی ها در دولت یوآن چین» برگزار شد.
در نشست اول که با ارائه آقای دکتر محمد باغستانی استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مدیر گروه پژوهشی هنر و تمدّن اسلامی همراه بود، « مدیریت حوزه علوم با محوریت علم پزشکی» به عنوان موضوع اصلی جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین آقای عباسعلی نصرآبادی رئیس اداره امور پژوهشی ادراه کل پژوهش ، دبیری علمی این جلسه را بر عهده داشتند.
از جمله مباحث مطرح شده در این نشست می توان به این مسائل اشاره کرد:
•    پس از حملات مغول به چین، روابط این کشور با ملل دیگر در ابعاد گوناگون گسترش فراوانی یافت.
•    با توجه به مناسبات نزدیک و دوستانه ایلخانان ایران و دولت مغولی یوآن در چین، می‌توان این دوره را اوج مناسبات ایران و چین در ادوار گذشته دانست
•    ایرانیان مسلمان در سِمَت های گوناگون همچون وزارت، استانداری، دبیری و فرماندهی لشکر به قاآن خدمت می کردند.
•    ایرانیان و چینی‌ها در دوره تاریخی موردنظر به تبادل اندیشه‌ها و علوم و فنونی مانند پزشکی، نجوم، نقاشی و چاپ پرداختند و در کنار این موارد؛ زبان فارسی در چین نفوذ فراوانی یافت.
•    در این نشست بخش مدیریت علم پزشکی به صورت مفصل بحث و بررسی گردید.

منبع:مرکز همکاری های علمی و بین الملل

تاریخ خبر: 1400/2/6 دوشنبه