نهمین جلسه از سلسله نشستهای گزارش سفر علمی بین الملل با ارائه گزارش سفر علمی به «کشورهای هند و گرجستان» توسط دکتر احمد شاکرنژاد رئیس پژوهشکده اخلاق و معنویت و حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد تقی اسلامی مدیر گروه پژوهشی اخلاق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی روز شنبه ۱۶ تیرماه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
به گزارش اداره بینالملل مرکز همکاری های علمی و بینالملل، در ابتدای این جلسه دکتر شاکرنژاد به ارائه گزارش سفر خود به کشور هندوستان پرداخت و گفت این سفر از ۲۳ آوریل تا ۱ می با هماهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نمایندگی مقام معظم رهبری انجام شد. وی هدف از این سفر را بررسی تحولات به خصوص بررسی تحولات هندوئیسم عنوان داشت و به دیدارهای خود از چندین شهر و ملاقات با اشخاص مختلف اشاره کرد.
شاکرنژاد به مقایسه هندوئیسم کلاسیک و هندوئیسم معاصر پرداخت و گفت هندوئیسم کلاسیک همان هندوئیسم هنوتئیستی و مرتاضانه هست که ما از قدیم میشناختیم آدمهایی سنتی، اهل ریاضت، دوری گزین از جهان مدرن و… در حالی که هندوئیسم مدرن به مسائلی همچون مدیتیشن و یوگا می پردازد.
از نکات جالب در این سفر طریقتهای جدید هندوئیسم است که در ایران به اسم نهضتهای نوپدید دینی یاد میشودکه در این کشور شاخه ای از هندوئیسم مدرن به حساب می آیند.
رئیس پژوهشکده اخلاق و معنویت سپس به روش های پیوند هندوئیسم مدرن با سبک زندگی معاصر پرداخت و ابزارهای جدید همچون موزههای مختلف، کلاسهای آموزشی، تورهای معنوی اشاره کرد که در تلاشاند هندوئیسم را به ساحتهای سبک زندگی مدرن گره زنند. سیکها هم تمام تلاششان را کردهاند تا با استفاده از تکنولوژیهای جدید آموزههایشان را به زبان روز به فرزندانشان انتقال دهند.
وی سپس به سفر خود به گرجستان پرداخت که همزمان با عید پاک در این کشور بود و بیان داشت حضور جوانان در مراسم عید پاک بیشتر به یک دید و بازدید شباهت داشت و همچون هندوها درگیر مراسم نبودند زیرا کلیسای ارتدوکس چندان به روز آمدسازی سبک زندگی دینی توجهی ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد تقی اسلامی مدیر گروه پژوهشی اخلاق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی هدف از سفر به گرجستان را ارائه مقاله با عنوان «ساختن پلهایی در جهان متفرق؛ دیپلماسی قلب از طریق گفتگو و تفاهم» بود.
در این کنفرانس مجموعه افراد از کشورهای ایران پاکستان افغانستان آذربایجان تاجیکستان قزاقستان ازبکستان بودند ولی تعداد شرکت ایرانی بیشتر بود و هفت نفر از ایران شرکت داشتند. ۲۱ نفر سخنران اصلی داشت که در طول دو روز بعد از ظهر کنفرانس به ارائه سخنرانی پرداختند. تحصیلات مدعوین حقوق، اخلاق، فقه، الهیات، فلسفه، مهندسی، ستارهشناسی، جامعه شناسی و علوم سیاسی بود. وی سپس به معرفی برخی از مهمترین افراد شرکت کننده در این کنفرانس پرداخت و توضیحاتی را در خصوص مقاله خودشان دادند.
این جلسه با سوال و جواب حاضران در جلسه به اتمام رسید.