باید به دنبال شیوه‌های جدید معرفی ظرفیت‌های علمی دفتر تبلیغات اسلامی باشیم

هفتمین جلسه از سلسله جلسات ارائه گزارش سفر بین المللی اعضای هیئت علمی به کشورهای خارجی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین عیسی عیسی‌زاده مدیر محترم گروه پژوهشی فرهنگ نامه‌های قرآنی به صورت حضوری و مجازی روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
به گزارش اداره بین الملل مرکزهمکاری های علمی و بین الملل، در این نشست، عیسی زاده در ابتدا گفت: هدف اصلی در این سفر زیارت مرقد نورانی امیر مومنان علی (علیه السلام) و سید الشهدا(علیه السلام) و تغذیه معنوی و سپس شرکت در سومین همایش بین المللی «معرفت و رسالت حسینی» در کشور عراق بود.
وی سپس نکاتی را در خصوص سفر محققان، اعضای هیئت علمی و حتی کارمندان به کشورهای خارجی مورد تاکید قرار داد و گفت: در حوزه بین الملل، وقتی شخصی وارد کشور دیگری می‌شود بایستی که ظرفیت‌های علمی آن کشور را رصد و شناسایی کند. ظرفیت هایی که می‌تواند منجر به ارتباطات خوب و موثر شود.
نکته دوم که بایستی مورد توجه قرار گیرد توجه به معرفی ظرفیت‌های بین المللی بالای دفتر تبلیغات اسلامی به کشورهای خارجی است که در درجه اول این رسالت به عهده اداره بین الملل پژوهشگاه است. به عنوان مثال اداره بین الملل می‌تواند با فراهم کردن زمینه سفرهای علمی برای اعضای هیئت علمی ودر اختیار گذاشتن بروشور و ویدئوهای مناسب در این معرفی نقش داشته باشد.
ارتباط با مشارکت کنندگان ایرانی و خارجی همایش و حفظ این ارتباطات، تسلط به زبان کشور مقصد یا همراه بردن یک مترجم مسلط از نکات دیگر مطرح شده در این جلسه بودند.
مدیر گروه فرهنگنامه‌های قرآن در ادامه به برخی ضعف‌ها پرداخت و ابراز داشت: ما از لحاظ سرمایه علمی و پژوهشی در کشور سرآمد هستیم، اما متاسفانه بسیاری از مراکز علمی، فرهنگی و آموزشی کشور از این فعالیتهای پژوهشی دفتر کاملا بی‌ اطلاع هستند. ، پژوهشکده‌ها بایستی شیوه معرفی آثارخود را تغییر دهند. ضمن اینکه در داخل نیاز به سیاستگذاری جدید داریم و مسئولان پژوهش پژوهشگاه درمعرفی پژوهشگاه و دستاوردهای پژوهشی‌شان بایستی فعال‌تر عمل کنند.
وی در پایان ضمن اشاره به موضوع مقاله خود در همایش گفت: کشورهای عربی بیشترین شرکت کننده‌ها در این همایش بودند. امام مراکز علمی کشور ایران و اندیشمندان ایرانی بیش ترین نقش را در این همایش داشتند.
ایشان در باره استفاده خویش از این فرصت پیش آمده نیز اظهار داشت: بنده تلاش نمودم در این سفر علاوه بر ارائه مقاله، دستاورهای گوناگون دفتر درحوزه های مختلف به ویژه دستاوردهای قرآنی را به شرکت کنندگان در همایش معرفی نمایم.
این جلسه با سوال و جواب شرکت کنندگان به پایان رسید.
شایان ذکر است سومین همایش بین المللی «معرفت و رسالت حسینی» با عنوان «آثار جهانی فرهنگ و شعائر حسینی» با حضور حجج الاسلام نجف لک زایی، شمس الله مریجی و عیسی عیسی زاده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی روز ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۳ در کربلا معلی برگزار شد.