گزارش همایش بین‌المللی “ابناء الرضا (ع)” در عراق با حضور پژوهشگران ایرانی و عراقی

رئیس و برخی اعضای هیئت علمی پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(علیهم السلام) روز یکشنبه ۷ به ارائه گزارش علمی از سفر عراق و شرکت در همایش بین‌المللی «همایش بین‌المللی ابناء الرضا(علیهم السلام) ارائه دادند و بر اهمیت بررسی زندگی و آثار فرزندان امام رضا (علیه‌السلام) تأکید گردید.
به گزارش ادارۀ بین‌الملل مرکز همکاری‌های علمی و بین‌الملل، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا مطهری‌فر، ضمن تسلیت ایام شهادت امام موسی کاظم (علیه‌السلام)، از عنایت الهی و همزمانی برگزاری این همایش با این روز یاد کرد. وی بر ارتباط معنوی این رویدادها تأکید کرده و از حمایت‌های دفتر تبلیغات اسلامی و پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (علیهم‌السلام) تقدیر نمود.
مطهری‌فر اشاره کرد که این همایش به مناسبت ولادت امام جواد (علیه‌السلام)، اولین فرد معروف به «ابن الرضا»، برگزار شد. همچنین از مقالات علمی ارائه شده در این رویداد یاد کرد و افزود که مقالات به زبان عربی ترجمه و ارائه شدند تا مشارکت دانشمندان عراقی نیز فراهم شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر ثنایی، معاون منابع انسانی و پشتیبانی دفتر تبلیغات اسلامی، ضمن تسلیت شهادت امام هفتم و تبریک اعیاد ماه رجب، به ظرفیت‌های علمی و تعاملات فرهنگی عراق اشاره کرد. وی به اهمیت برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی در این کشور پرداخت و بر لزوم استمرار این برنامه‌ها به‌ویژه در موضوعات مرتبط با تاریخ و ائمه تأکید کرد. ایشان به تجربه‌های پیشین و ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های واقعی عراق برای همکاری‌های علمی اشاره کرد و خواستار توجه جدی‌تر به برنامه‌های آتی شد. همچنین به مشارکت در همایش ابناءالرضا اشاره کرده و بر گسترش این قبیل فعالیت‌ها تأکید کرد
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی ذاکری در سخنرانی خود ضمن تسلیت شهادت امام کاظم (ع) و تبریک ولادت حضرت علی (ع)، به اهمیت تعاملات علمی بین ایران و عراق اشاره کرد. وی تأکید داشت که مقالات علمی تولید شده در ایران باید به زبان عربی ترجمه و منتشر شوند تا به جامعه شیعی عراق و جهان عرب منتقل شود. وی از تجربیات همایش امام رضا (ع) یاد کرد و استقبال از این همایش را نشانه‌ای از اهمیت تعاملات علمی دانست. همچنین به تلاش برای برگزاری همایش‌هایی درباره موضوعات مهمی مانند غدیر اشاره کرد و بر نقش این فعالیت‌ها در تقویت ارتباطات علمی و فرهنگی تأکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین حامد قرائتی عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم به فاصله گرفتن از جامعه عرفی پرداخت و افزود جامعه عراق جامعۀ غنی است و در حوزه مرجعیت عراق شناخت‌ها باید بیشتر باشد. همچنین وی به استمرار چنین همایش‌هایی اشاره کرد.
در پایان دکتر حسین قاضی خانی مدیر گروه پژوهشی تاریخ تشیع پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (علیهم السلام) از زحمات برگزارکنندگان قدردانی کرده و بر ضرورت درگیر کردن مراکز مختلف در مباحث مرتبط با امام مهدی تأکید دارد. وی همچنین به معرفی فعالیت‌ها و ظرفیت‌های علمی و تبلیغی ایران در حوزه مهدویت پرداخت و پیشنهاد کرد از این ظرفیت‌ها برای تقویت همایش‌ها و ارتباط مراکز استفاده شود.